Videobellen – Coaching via Skype

NLP & Hypnose Coaching kan ook zeer goed gedaan worden via videobellen/Skype. Natuurlijk geniet je bij Coaching via Skype van het feit dat je geen reiskosten en reistijd hebt.

NLP & Hypnose Coaching via Skype, kan dat wel?

Jazeker, zeer goed zelfs! Als we alles goed voorbereiden, ons ervan vergewissen dat de apparatuur werkt en goed is ingesteld, is dat geen enkel probleem. Ook is het mogelijk dat 1 of 2 sessies in persoon plaatsvinden, en de andere via Skype.

Het is uiteindelijk enkel belangrijk dat we elkaar goed kunnen zien en horen. Dat is met de juiste opstelling heel goed te realiseren als je enkele zaken goed in de gaten houdt.

Aan te raden is dat je coaching via Skype alleen doet als je een beetje vaardig bent met de videobellen software. Je bent bij Coaching via Skype zelf verantwoordelijk voor je omgeving en je set-up. Het is dus handig dat als er iets misgaat (een instelling klopt niet, de video werkt ineens niet…) je weet hoe alles werkt en het ook snel kunt oplossen.

Hypnose via Skype is helemaal niet gevaarlijk, net als dat geen enkele vorm van hypnose inherent gevaarlijk is. Het is een natuurlijke toestand die iedere mens elke dag op bepaalde momenten meemaakt. Dat je in hypnose kunt blijven hangen is dan ook een absoluut fabeltje. Tijdens hypnose ben je je bewust van wat er in en om je heen gebeurd. Je bent nu alleen in staat om je veel intenser op één van deze dingen te concentreren. Je bent dus niet bewusteloos noch val je in slaap. Je kunt dus ook niet blijven hangen. Lees dit artikel om alles te weten te komen over hypnose.

Wat heb je nodig?

Voor Coaching via Skype is een stabiele internetverbinding, een goede webcam, microfoon en headset nodig.

Je set-up (werking computer, webcam, internetverbinding, microfoon, koptelefoon) moet vlekkeloos werken zodat je je volledig op de coaching kunt concentreren.

Hieronder alle belangrijke zaken op een rij:

 • Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding. Als er meer mensen gebruik maken van dezelfde internetverbinding, bv. via Wifi, vraag ze dan dit tijdens de Skype-sessie niet te doen, zodat je de gehele bandbreedte ter beschikking hebt. Sluit ook alle andere programma’s en vensters op je computer om alle bandbreedte en rekenkracht beschikbaar te hebben voor jouw coachingssessie. (Test dit uitgebreid met een bekende! als je regelmatig “hangers” hebt, is je internetverbinding te langzaam en minder geschikt voor Coaching via Skype.)
 • Maak als het mogelijk is gebruik van een LAN-verbinding (Verbind je computer met een kabel aan je modem) i.p.v. Wifi. Een LAN-verbinding is al snel 3-5 keer sneller dan wifi.
 • Gebruik een headset, zodat er geen echo’s kunnen ontstaan en er niet al teveel omgevingsgeluiden opgepakt worden door de microfoon in de laptop/phone. De skype-funcionaliteit van de betere smartphones en tablets is over het algemeen ook erg goed. Echter, gezien de grotere rekenkracht en het grotere beeldscherm van een computer of laptop zijn deze het meest geschikt en betrouwbaar.
 • Gebruik een goede webcam. De nieuwere webcams die ingebouwd zijn in de betere monitor/laptop zijn geschikt. De oudere hebben vaak een erg lage resolutie en zijn minder geschikt. Als je een losse webcam koopt, neem zeker niet de goedkoopste.
 • Zorg voor lange kabels op je headset of oordopjes. Als je tijdens de hypnose wilt bewegen en je blijft in kabeltjes hangen kan dat de sessie negatief beïnvloeden. Een langere kabel is ook belangrijk, zodat je wat verder weg kan zitten van de camera en ik je goed kan zien. Idealiter zie ik je gehele bovenlichaam, dus afstand is essentieel.
 • Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden. Het is uiterst belangrijk dat je je volledig kunt concentreren op de coaching. Ga voor de sessie nog naar het toilet wanneer nodig en zorg dat kinderen, huisdieren of anderen die je aandacht eventueel nodig zouden kunnen hebben verzorgd zijn en je met rust laten. Het is ook aan te raden om alvast wat te drinken te pakken. Zet ook je vaste en mobiele telefoon op stil, zodat deze je niet kunnen storen.
 • Zorg er voor dat je goed in het licht zit. Op die manier kan de webcam optimaal zijn werk doen en wordt het beeld niet heel onduidelijk en korrelig. Sfeerlampjes of licht van achteren is geen optie.
 • Vergewis je ervan dat je scherm stevig staat, vooral als je met een phone of tablet werkt. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk verstrikt raakt in de kabel van je koptelefoon waardoor je scherm kan omvallen. Een headset met een lange kabel en een laptop/computer met een groter scherm heeft in principe altijd voorkeur boven mobiele apparaten en oordopjes.
 • Zorg voor een comfortabele zitpositie. Tijdens de Skype coachingssessie maken we net als bij persoonlijke coaching gebruik van NLP & hypnose. Zorg daarom voor een aangename stoel waarin je volledig kunt ontspannen en er met geen mogelijkheid uit kunt vallen.
 • Test je “skype-installatie” vooraf met een vriend of bekende , zodat er tijdens de coachingssessie geen tijd verloren gaat aan technische zaken. Ik ben helaas niet in de gelegenheid om op afstand Skype-helpdesk te zijn, allerlei set-ups te controleren en software instellingen te doen. (Een test Skype gesprek vooraf van enkele minuten met mij zodat we alles kunnen controleren is natuurlijk wel mogelijk.)
 • Heb je twijfel, ben je niet vaardig met computers en Skype, kom dan liever persoonlijk langs. Het gaat het werk waar het om gaat absoluut ten goede komen, ook al is je reistijd wat langer.

Skype downloaden

Je kunt Skype gratis downloaden voor alle computers en mobiele apparaten. Nadat je gratis een  account hebt aangemaakt kun je andere mensen met een Skype-account toevoegen tot je contacten en met hen videogesprekken voeren. Aan Videobellen met Skype zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig om een degelijke internetverbinding te hebben die geen extra mobiele- of roamingskosten met zich meebrengt. Dus gebruik je internetaansluiting van thuis.

Je kunt Skype hier gratis downloaden:

Sluit Menu